Gå videre til innhold
Verdenspremiere for Mitsubishi Motors Mi-Tech Concept, en elektrifisert buggy-SUV med gassturbinmotor, og Super Height K-Wagon Concept på Tokyo Motors Show

Pressemelding -

Verdenspremiere for Mitsubishi Motors Mi-Tech Concept, en elektrifisert buggy-SUV med gassturbinmotor, og Super Height K-Wagon Concept på Tokyo Motors Show

Tokyo 23. oktober, 2019. Mitsubishi Motors Corporation (MMC) avduket i dag Mi-Tech Concept under første pressedag av Tokyo Motor show. Mi-Tech er en kompakt SUV buggy-type bilmodell. Samtidig avduket man også Super Height K-Wagon Concept.

Takao Kato, CEO og Ashwani Gupta, COO, MMC, presenterte konseptbilene under pressekonferansen og forklarte om MMCs planer innen videre elektrifisering. «Vi har tro på videre elektrifisering og særlig innen ladbare hybridbiler (Plug-in Electric Vehicle – PHEV)», uttalte Kato. «Vi vil utvide vår modellserie med elektrifisert drivlinje og ta en ledende rolle i alliansen Nissan – Renault – Mitsubishi i PHEV kategorien fremover».

Gupta la til at MMC vil komme med en mellomstor SUV og en kompakt SUV innen 2022, så vel som en Kei car i nærmeste fremtid. Når det gjelder Super Height K-Wagon Concept er det planen å introdusere neste-generasjons Kei-car innen utgangen av inneværende fiskalår (som avsluttes i 31. mars 2020).

MI-TECH CONCEPT

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT

1. MI-TECH CONCEPT

MI-TECH CONCEPT er bygget for å vise en mindre lettvekts SUV med ladbar drivlinje og den tilbyr firehjulsdrift ved hjelp av 4 elmotorer. Med følger avanserte førerassistansesystemer og sikkerhetssystemer.

Konseptbilen har fått et dynamisk buggy-type design som understøtter Mitsubishi sine idé og ønske om å levere SUVer med firehjulsdrift. Man kjenner igjen «Dynamic Shield», Mitsubishis nå etter hvert egen signaturgrill med sekskantede frontlykter.

Designet bak ser vi også har fått sekskantede T-formede lykter, i samme uttrykk i fronten.

Innvendig er det horisontal linjeføring, oversiktlig og funksjonelt. Det er på frontvinduet relevant informasjon projiseres, her vises for eksempel ytre påvirkning på bilen, terrenggjenkjenning og optimal navigasjonsrute fra A til ønsket destinasjon.

En gassturbinmotor genererer strømmen til batteriet

PHEV drivverket er lett og kompakt. Generatoren som produserer strøm til fremdriftsbatteriet og de fire elmotorene er en gassturbinmotor og ikke det man skulle tro kanskje var en bensinmotor. Konseptbilen utforsker gassturbinmotor som en mulig energikilde i mindre ladbare plug-in SUVer. Gassturbinmotoren gir kraftfull ytelse sammenlignet med dens størrelse og vekt.

En annen fordel ved gassturbinmotoren er fleksibiliteten til å brenne ulike typer drivstoff som for eksempel diesel, parafin og etanol, alt etter hva som egner seg best i de ulike verdensdeler.

Elektrisk 4WD

MMC utstyrer Mi-Tech Concept med egen teknologi for 4WD. S-AWC (Super-All wheel Control) er en integrert dynamisk del av chassiskontrollen. Med Quad Motor 4WD System har fremre og bakre hjulpar hvert sitt sett med kreningskontroll (YAW control). I og med at bremsekalipperne er elektriske kan man lynraskt posisjonere ut retardasjon til hvert enkelt hjul. Det gir en drastisk forbedring av kontroll ved svingkjøring. Ved kjøring i terrengløype og to hjul spinner eller er i luften tillater kontrollen å gi hjulene med veigrep kraft fortsatt slik at man kan kjøre videre.

Det er også mulig å la hjulene på høyre side av bilen gå i en retning, og hjulene på venstre side i motsatt retning for 180-graders rotasjon.

Avansert førerassistanse og høy sikkerhet

MI-TECH Concept tilbyr et høyt nivå i samspillet mellom menneske og maskin. Frontvinduet vil vise utvidet virkelighet (AR – augmented reality). Man får et ekstra lag med informasjon projisert fordi data fra den fysiske verden kan kombineres med virtuelle data ved bruk av grafikk og optiske sensorer. 

MI-PILOT, neste generasjon førerassistanse i konseptbilen assisterer ikke bare på motorvei eller vanlig vei, men også på uasfaltert vei.

2. SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT er nestegenerasjon superhøy Kei car, som er et populært bilsegment i Japan. Her appelleres det til de som ønsker å reise lenger og med masse plass og funksjonalitet tilgjengelig.

Designet som en tøff liten SUV

MMCs Dynamic Shield front er på plass også her. Vindusrekken skrår oppover langs sidene mot bakvinduet. Skjermutbyggere bidrar også til at den ser tøff ut med sine svarte hjulbuelister.

Med sine kompakte ytre mål er det romslig innvendig. Den har en stor døråpning bak og klassens beste benplass for de som sitter bak.

Det er lagt vekt på å benytte kvalitetsmaterialer. Brun er hovedfarge med oransje som sekundærfarge. De syntetiske skinnsetene har diamantsøm og gir høy kvalitetsfølelse.

En rekke elektroniske førerassistansesystemer er innebygget. Det inkluderer MI-PILOT som assisterer på motorvei, et bremsesystem som assisterer og kan hindre ulykker, blant annet.                   

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER Concept er en SUV med tre seterader og bygger videre på Outlander PHEV sitt twin elmotorsystem og 4WD.

PHEV drivlinje

Det høykapasitets fremdriftsbatteriet ligger plassert under bilens gulv på midten av bilen. PHEV systemet er blitt gjort mer kompakt for å skape mer plass innvendig for passasjerer og last. Her er det tre seterader.

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER har en elektrisk rekkevidde på mer enn 70 kilometer (WLTP), og med fulladet batteri og full bensintank har bilen en rekkevidde på mer enn 700 km (WLTP).

4WD system

Systemet bruker AYC (Aktive Yaw Control – aktiv krengningskontroll for å styre drivkrefter mellom forhjulene, sammen med fulltids 4WD ved bruk av to elmotorer, en foran og en bak. Dette kombineres med MMCs Super-All Wheel Control (S-AWC) som er en integrert del av bilens dynamiske chassiskontroll.       

Related links

Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Relatert innhold

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway