Gå videre til innhold
Mitsubishi og Nissan utvider samarbeidet og lanserer nye «kei cars»

Pressemelding -

Mitsubishi og Nissan utvider samarbeidet og lanserer nye «kei cars»

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) og Nissan Motor Co., Ltd. Introduserer fire nye mini-biler i Japan. Produksjonen av de helt nye modellene Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK Wagon og Mitsubishi eK X startet 14. mars ved Mitsubishi sin Mizushima fabrikk i Kurashiki, Japan. For første gang tilbyr disse modellene selvkjørende teknologi for kjøring på motorvei.

NMKV er et fellesforetak mellom de to bilprodusentene og innebærer deling av avansert teknologi fra Nissan og Mitsubishi sin lange erfaring med produksjon av såkalte «kei cars». Samarbeidet startet med produksjon av førstegenerasjons modeller i 2013 og nå som alliansepartnere utvides samarbeidet ytterligere. Sist måned ble helt nye Nissan Livina, som deler plattform med suksessmodellen og MPVen Mitsubishi Xpander, introdusert i Indonesia.

De nye mini-bilene tilbyr oppdaterte ytelser, oppgraderte plattformer og drivlinje, samt nytt design. Selv om Nissan og Mitsubishi-modellene deler større komponenter, er det likevel noen markedstilpasninger merkene imellom. Modellene har salgsstart senere i mars.

Kei car eller keijidòsha betyr «lett bil». Biltypen har begrensninger på maksimal utvendig størrelse og motorytelse, men myndighetene gir avgiftslettelse og det gis rimeligere forsikringspremie for eier. I tillegg er det i de tettpakkede storbyene større mulighet for å få parkert.

Bilde: Mitsubishi eK X

Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway