Gå videre til innhold
Mitsubishi Motors ruller ut salg av Dendo Drive House i Japan

Pressemelding -

Mitsubishi Motors ruller ut salg av Dendo Drive House i Japan

Tokyo, 2 oktober 2019. Mitsubishi Motors Corporation (MMC) starter salg av DENDO DRIVE HOUSE (DDH), et V2H-basert*1 system for toveis strømutveksling mellom bil og bolig. Salgsstart skjer fra 3. oktober. DDH ble vist som et konsept under Genevé Motorshow i mars i år. Planen er å ekspandere DDH til andre verdensdeler. «Dendo» betyr elektrisk på japansk.

«Hva er Dendo Drive House?» 

DDH innbefatter en elektrifisert bil, enten en elektrisk bil eller en ladbar hybridbil med et batteri av en viss størrelse. Som for eksempel lik den man finner i dagens utgave av Mitsubishi Outlander PHEV. Det leveres en toveis utveksler av strøm og lading, solcellepaneler og et hjemmebatteri*2. Det hele vil fungere sømløst og som en integrert del av boligen.

Systemet virker slik at eier kan lade elbilen sin eller sin ladbare hybridbil med energi fra solcellepaneler, og det kan gi strøm fra bil til bolig. Kostnader som går til å betale strømregningen kan reduseres og systemer er satt opp til å trygge strømtilførsel i områder med ustabil tilførsel.

Tilgjengelig for salg fra Mitsubishi-forhandlerne inkluderer altså salg, installasjon og vedlikehold*3 av komponentene i systemet.

Fordeler med Dendo Drive House (DDH)

  • Solcellepaneler lader opp bilen med miljøvennlig energi fra sola
  • Gir stabil strømtilførsel ved nød, enten via bil og/ eller hjemmebatteri
  • Mitsubishi-forhandleren virker som ett kontaktpunkt for kjøp, installasjon, vedlikehold og kompatibilitet

Mitsubishi Motors arbeider for en mer bærekraftig fremtid ved elektrifisering av bilen og nå i et samarbeid med boligen. DDH gir merverdi og energiløsninger enten du kjører bilen eller den står parkert som en sømløst integrert del av hjemmet.

*1 Vehicle to Home (bil til hjem). Et system som skaffer elektrisitet til boligen lageret i bilbatteriet i elbilen eller din ladbare hybridbil. 
*2 Hjemmebatteriet er ikke inkludert i salget. 

*3 I noen land vil installasjon og vedlikehold håndteres av tredjeparts leverandører.

Related links

Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Relatert innhold

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway