Gå videre til innhold
Foto: Nye MITSUBISHI ECLIPSE CROSS ladbar hybrid
Foto: Nye MITSUBISHI ECLIPSE CROSS ladbar hybrid

Pressemelding -

Nye MITSUBISHI ECLIPSE CROSS ladbar hybrid er nå i salg – her er prisene

Oslo, 4. desember 2020

MMC Norge AS lanserer nå den nye ladbare hybriden ECLIPSE CROSS PHEV i Norge. Nye MITSUBISHI ECLIPSE CROSS er den andre ladbare hybriden til MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC).

Se den internasjonale digitale lanseringen av nye ECLIPSE CROSS fra MMC her.

ECLIPSE CROSS er en crossover SUV med et unikt design og svært gode kjøreegenskaper. Den ble lansert i forbindelse med MITSUBISHI MOTORS’ 100-årsjubileum i 2017. Den stilige kupéformen utstråler en dynamikk og kraft som representerer essensen av Mitsubishi. For første gang introduserer nå MITSUBISHI MOTORS en ny ladbar hybrid som inkluderer twin-motor 4WD systemet fra OUTLANDER PHEV, verdens mest solgte ladbare hybrid1.

«Vårt mål er å tilby kunder over hele verden spennende produkter som også gir trygghet og forutsigbarhet, ved å forbedre våre miljøvennlige varemerke-teknologier samtidig som vi tar vår 4WD-teknologi til neste nivå» sier Takao Kato, CEO i MITSUBISHI MOTORS CORPORATION. «Med våre styrker og fortrinn innen både banebrytende ladbar hybridteknologi og vår 4WD ekspertise fra rally, har vi fått frem Mitsubishi-essensen i ECLIPSE CROSS. Nye ECLIPSE CROSS er den ideelle partneren for alle som vil gjøre mer med bilen sin og som ønsker nye spennende opplevelser. Vi i MITSUBISHI MOTORS forplikter vi oss til å bidra til et bærekraftig miljø ved å ta i bruk våre elbil- og ladbar hybridteknologier i flere bilmodeller. I 2030 vil 50 % av bilene vi tilbyr være elektrifiserte, inkludert både elbiler og hybrider, med fokus på ladbare hybrider.»


Distinkt og inspirerende design

Utviklet under designkonseptet “Daring Grace” skaper økt lengde på karosseriet sammen med redesignet front- og bakparti, et elegant og stilig utseende med forbedret SUV-dynamikk.

Fronten har fått en videreutviklet versjon av “Dynamic Shield”, som uttrykker den kraftige ytelsen og tryggheten til en SUV. Det oppdaterte lysoppsettet fullfører frontdesignet med et skarpt, sporty utseende. Beskyttelsesplater nederst på begge støtfangere understreker SUV-egenskapene.

Den elegante og sportslige formen fortsetter bakover. Den doble bakruten fra forrige modell er endret til en hel bakrute, som gir en elegant og grasiøs form, med klar sikt bakover. ECLIPSE CROSS' ikoniske tredimensjonale baklykter er plassert i en høy posisjon for et særegent utseende som også er lett å se på veien. De kraftige dørpanelene og støtfangerne gjenspeiler fasthet og styrke, og kombineres med et sekskantdesign bak som minner om et bakmontert reservehjul og uttrykker robustheten til en SUV – og arven fra legenden Pajero.

Innvendig er interiøret fornyet, med seter i delskinn og mulighet for skinnseter i lysegrått i tillegg til det mer konvensjonelle sorte. Dørmaterialene avstemmes også med setefargen, noe som gir et sportslig interiør av høy kvalitet.

MMCs varemerke, Diamond Color-serien har to fargevalg for eksteriørfarge: Red Diamond3 og den nye White Diamond4. Sistnevnte gir en nyanse av perleglans og en subtil nyanse av metall.

De unike fordelene med ladbar hybrid

Eclipse Cross har fått et modifisert twin-motor 4WD PHEV-system fra OUTLANDER PHEV. Arkitekturen består av to kraftige elmotorer, en foran og en bak, et stort fremdriftsbatteri og en 2.4 liters MIVEC bensinmotor. Til sammen gir dette en rask, lydløs og kraftig akselerasjon, og en responsiv og stabil håndtering.

Fremdriftsbatteriet på 13,8 kWh har en elektrisk rekkevidde på 45 km (WLTP), noe som gjør at de aller fleste kan kjøre elektrisk i hverdagen5. ECLIPSE CROSS PHEV har tre kjøremoduser: I EV modus drives de elektriske motorene med strøm fra fremdriftsbatteriet. I seriehybridmodus brukes bensinmotoren til å generere strøm til elmotorene som igjen sørger for fremdrift, og i parallellhybrid modus brukes bensinmotoren til fremdrift sammen med elmotorene. Modusene skiftes sømløst og automatisk, avhengig av gjenværende batterikapasitet, kjøreforhold og kjørestil.

En 100 volt AC lader med maksimalt 1500 watt effekt kan sørge for strøm til elektronikk og annet elektronisk utstyr for utendørsaktiviteter6, og er en pålitelig kilde til strøm ved nød- og krisetilfeller. Bilen kan også tjene som en kilde for oppladbart batteri for en husholdning ved å koble til en V2H7- enhet til hurtigladeporten.

Sikker og responsiv kjøring med firehjulsdrift

Et nøye avstivet karosseri og optimalisert fjæring foran og bak gjør S-AWC (Super-All Wheel Control) enda mer effektivt, og resultatet er en forbedret og presis håndtering.

S-AWC-systemet med twin-motor 4WD distribuerer drivkraften til de elektriske motorene foran og bak uten overføringstap. Vektfordelingen foran og bak er optimalisert, og fremdriftsbatteriet er midtplassert. Dette gir svært stabile kjøreegenskaper og høy grad av komfort, med en elbils karakteristiske respons.

ECLIPSE CROSS har kjøremoduser for ulike vei- og kjøreforhold. Normal modus gir riktig styring og stabilitet for et bredt spekter av forhold. Snow modus opprettholder stabil fremkommelighet på glatte underlag, noe nordmenn vil kunne sette pris på. Gravel modus gir optimal håndtering og stabilitet på dårlige underlag, og Tarmac modus gir enda høyere stabilitet og kjøreglede på svingete og asfalterte veier.

Utstyr

MITSUBISHI MOTORS har spesialdesignet Mitsubishi Power Sound System (MPSS)8 for ECLIPSE CROSS. De åtte premium høyttalerne er akustisk innstilt og plassert spesifikt med tanke på bilens form, og gir et meget godt lydbilde.

ECLIPSE CROSS har ny smartphone link navigasjon med praktiske funksjoner for ruteplanlegging som innebygget kart og trafikkdata. Apple CarPlay9 og Android Auto10 kompatibilitet er standard på alle modeller. Skjermstørrelsen er økt til 8 tommer, som gjør skjermen oversiktlig og enkelt å betjene.

Utstyrsnivåer og priser

ECLIPSE CROSS ladbar hybrid kommer i fire utstyrsnivåer:

Utstyrsnivå Utstyr Veil. pris
Invite Batterivarmesystem, fjernlysassistent (AHB) og omfattende sikkerhetsutstyr som kjørefeltvarsler (LDW) og frontkollisjonvarsel med bremseassistanse (FCM) 449.900,-
Intense+ Head-Up Display (HUD), blindsonevarsler (BSW), krysstrafikk bak varsler (RCTA), adaptiv cruise control (ACC), 360 graders kamera inkl. fugleperspektiv, varme i baksetene, og 100 volt strømuttak (maksimalt 1500watt effekt) 473.000,-
Instyle TomTom navigasjon, oppvarmbar frontrute, skinnseter, og elektrisk styrt passasjersete 485.000,-
Instyle+ Stort panorama glasstak 499.900,-

Pris levert forhandler i Drammen. Frakt og leveringskostnader til lokal forhandler tilkommer.


Tekniske data

Dimensjoner og vekt
Lengde mm 4545
Bredde mm 1805
Høyde mm 1685
Akselavstand mm 2670
Egenvekt kg 1900-1910
Totalvekt kg 2425
Tilhengervekt (med brems) kg 1500
Ytelser    
Topphastighet km/t 162 
Akselrasjon 0-100 sek.  10,9
Forbruk (vektet, WLTP) l/100km  2,0
CO2 (vektet, WLTP) g/km  46
 NOx  (WLTP)  mg/km     0,9

«Vi har i mange år hatt stor suksess med Mitsubishi Outlander PHEV i Norge, og vi er trygge på at også ladbare Eclipse Cross PHEV er en bil som vil treffe meget godt her hjemme. Vi gleder oss til å komme i gang med Eclipse Cross PHEV», sier Rune Hofflund Gjerstad, administrerende direktør i MMC Norge AS.

1. Rundt 260,000 totalt solgte fra januar 2013 til September 2020 (MMC interne tall)

2. Standard på utstyrsnivåene Instyle og Instyle+

3. Fargeopsjon

4. Fargeopsjon

5. Gjennomsnittlig daglig kjørelengde i Norge er ca 33 km. Kilde: SSB

6. Vehicle to Home.

7. Kan ikke benyttes av alle enheter, sjekk instruksjonsboken til enheten for kompabilitet og bruksområder før bruk.

8. Tilgjengelig på utstyrsnivå Instyle og Instyle+

9. Apple CarPlay er et varemerke fra Apple Inc.

10. Android Auto er et varemerke fra Google LLC.

Related links

Emner

Kategorier


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Relatert innhold

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway