Gå videre til innhold
Mitsubishi COLT
Mitsubishi COLT

Pressemelding -

NY GENERASJON COLT: MITSUBISHI MOTORS TILBAKE TIL DET EUROPEISKE B-SEGMENT I 2023

Amstelveen, 5. april 2022

• Lanseres i det europeiske B-segmentet høsten 2023, utstyrt med den nyeste teknologien og drivlinjer, inkludert hybrid (HEV).

• Mitsubishi COLT-navnet returnerer til Europa – 60 år etter at den første modellen som bærer COLT-navnet ble introdusert.

• Vil utvide Mitsubishi Motors’ line-up med konkurrerende modeller i europeiske kjernesegmenter.

Mitsubishi Motors Europe kunngjør i dag sin retur til det europeiske B-segmentet etter nesten 10 år, med den nye generasjonen COLT femdørs kombi, som kommer for salg høsten 2023.

For å konkurrere sammen med Space Star, den nylig annonserte nye ASX og Eclipse Cross PHEV, vil nye COLT øke Mitsubishi Motors markedsdekning betydelig i europeiske kjernesegmenter. Den nye personbil line-upen fra 2023 vil dermed bestå av kombi- og SUV-er, og inkluderer elektrifiserte drivlinjer.

COLT-navnet ble først brukt i 1962, og har en rik arv som har prydet en rekke generasjoner av hovedsakelig kompakte modeller rundt om i verden, og har blitt et av Mitsubishis mest kjente navn i prosessen. Siste generasjon, som også ble produsert i Europa, solgte over 400 000* enheter i regionen mellom 2004 og 2014.

Den nye COLT vil tilby en komplett pakke med utstyr, inkludert den nyeste teknologien, et komplett utvalg av drivlinjer og vil bli produsert ved Renaults Bursa-anlegg i Tyrkia. I likhet med den nye generasjonen ASX vil COLT være basert på Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B-plattformen.

Frank Krol, President & CEO i Mitsubishi Motors Europe kommenterte:
«Tillegget av den nye COLT og den nye ASX som ble annonsert tidligere, vil dramatisk øke kundetilbudet vårt i 2023, sammen med Space Star og Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors har en lang historie i B-segmentet, og COLT-navnet er synonymt med det – vi ser frem til å skrive et nytt kapittel i COLT-historien og for Mitsubishi Motors-merket i Europa.»

* COLT detaljsalg Europa, 2004-2014: 403 957 enheter.



Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway