Gå videre til innhold
Mitsubishi XRT konsept
Mitsubishi XRT konsept

Pressemelding -

Mitsubishi XRT konseptbil vises på Bangkok International Motor Show 2023

Tokyo, 21. mars 2023 - Mitsubishi Motors Corporation (heretter Mitsubishi Motors) vil på den 44. Bangkok International Motor Show 20233, som avholdes 21. mars til 2. april, vise Mitsubishi XRT – en konseptbil av den helt nye Triton1 pickup som er planlagt lansert i regnskapsåret 20232.

Triton er Mitsubishi Motors' bestselgende modell produsert ved Laemchabang-fabrikken i Thailand og selskapets globale strategiske kjøretøy som er eksportert til nærmere 150 land rundt om i verden. Med sin første fullstendige redesign på ni år, vil den helt nye Triton være sjette generasjonen av merkets mellomstore pickup. Etter lanseringen i Thailand i regnskapsåret 2023, vil den deretter bli lansert sekvensielt i ASEAN-regionen, Oseania og andre globale markeder.

Som en konseptbil for den helt nye Triton, preges Mitsubishi XRT av et kraftfullt uttrykk i fronten med et robust panser som fortsetter på sidene med en dristig og horisontalt-tematisk stil. I tillegg er konseptbilen utstyrt med kraftige skjermer og hjulbuer foran og bak samt terrengdekk, som gir bilen kraft og styrke til å konkurrere i utfordrende rallyer og dynamikken til kjøring i terreng. Karosseriet vises med et kamuflasjedesign inspirert av lavasteiner, fullpakket med energi, og sidene har blitt utsmykket med en grafikk av Ralliart-logoen med 10 parallelllinjer som uttrykker Mitsubishi Motors lidenskap for kjøring.

Under Asia Cross Country Rally 20234 planlegger Team Mitsubishi Ralliart, som mottar teknisk støtte fra Mitsubishi Motors, å konkurrere med en terrengmodell prototype av den helt nye Triton (Gruppe T1-spesifikasjoner) på jakt etter sin andre seier på rad. Hiroshi Masuoka, to ganger Dakar Rally-vinner i 2002 og 2003, vil fortsette som teamdirektør, og Mitsubishi Motors ingeniører vil utføre forhåndstesting og følge teamet for å gi støtte under rallyet. Mitsubishi Motors bruker ekspertise og erfaring fra rally i utviklingen av produksjonskjøretøy for å lage biler med Mitsubishi Motors velkjente kvalitet som gir trygghet, komfort og kjøreglede under alle vær- og veiforhold.

"Regnskapsåret 2023 er et viktig år for Mitsubishi Motors for å akselerere virksomheten vår i ASEAN-regionen, med lanseringen av en fullstendig fornyet Triton og en helt ny kompakt SUV," sa Takao Kato, President og CEO, Mitsubishi Motors. "Den helt nye Triton går gjennom siste finpuss som forberedelse til lansering, ettersom vi har utført krevende utholdenhetstester rundt om i verden, samtidig som vi har innlemmet kunnskapen fra rallyaktivitetene. Med de nye billanseringene som midtpunkt, vil vi fortsette vårt arbeid mot ytterligere vekst. Gled dere til fremtiden til Mitsubishi Motors.”

1. Triton selges som L200 i noen markeder.
2. Regnskapsåret 2023 er fra april 2023 til mars 2024.
3. Pressedag var 21. mars og Bangkok International Motor Show 2023 er åpen for publikum fra 22. mars til 2. april.
4. Asia Cross Country Rally er det største rallyarrangementet i ASEAN-regionen og har blitt arrangert totalt 27 ganger så langt. I år planlegger konkurransen å dekke en utfordrende løype på over 2000 kilometer i midten av august, hovedsakelig lokalisert i Thailand og strekker seg til nabolandet Laos.

Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway