Gå videre til innhold
Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX

Pressemelding -

MITSUBISHI MOTORS LANSERER NY ASX I EUROPA I 2023

Amstelveen 27. januar 2022

Mitsubishi lanserer ny ASX i SUV kompaktklassen våren 2023.

  • Som vil være utstyrt med den nyeste teknologien og drivverk, inkludert Plug-in Hybrid (PHEV) og hybrid (HEV).
  • Dette er Mitsubishis tredje Plug-in Hybrid SUV etter Outlander PHEV og Eclipse Cross PHEV.

Mitsubishi Motors Europe kunngjør i dag at neste generasjon ASX kommer i salg våren 2023.

Den nye generasjonen ASX vil erstatte den nåværende modellen, som var en av de første SUV-ene som konkurrerte i kompakte SUV-segmentet, og som ble en av Mitsubishis mest suksessrike modeller de siste årene. ASX solgte nesten 380 000 enheter siden lanseringen i 2010. I Norge var ASX en storselger, og ble fjerde mest solgte modell i 2011.

Den nye generasjonen ASX konkurrerer i kompakt-SUV-markedet, og vil tilby en komplett pakke med utstyr, inkludert den nyeste teknologien og et komplett utvalg av drivlinjer, inkludert en Plug-in Hybrid (PHEV) og Hybrid (HEV).

Mitsubishi Motors var den første produsenten som lanserte en Plug-in Hybrid SUV, og har solgt over 200 000** Plug-in Hybrid SUV i Europa siden 2013, etter suksessen til den banebrytende Outlander PHEV og Eclipse Cross PHEV som ble lansert i 2021.

Den nye ASX vil være basert på Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B-plattformen, og planlegges produsert ved Renaults Valladollid-anlegg i Spania.

Frank Krol, President & CEO of Mitsubishi Motors Europe kommenterte:

"Mitsubishi Motors har en rik SUV-arv og var den første produsenten som tilbyr en Plug-in Hybrid SUV, med Outlander PHEV og nå Eclipse Cross PHEV. SUV-formatet fortsetter å vokse i popularitet i Europa, og med Plug-in Hybrider i ferd med å bli utbredt, er vi satt til å bygge videre på denne arven med neste generasjon ASX. Vi ser frem til å tilby våre nåværende og fremtidige kunder et svært konkurransedyktig nytt tillegg til vår line-up."

* ASX detaljsalg Europa, 2010-slutt desember 2021: 379 542 enheter

** Outlander PHEV i Europa: 199 784 detaljsalg (2013-slutt desember 2021); Eclipse Cross PHEV i Europa 9 858 detaljsalg (januar-slutten desember 2021).


    Emner

    Kategorier


    Om MITSUBISHI MOTORS

    Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

    Kontakter

    Christian R. Schmidt

    Christian R. Schmidt

    Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

    Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

    Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

    Mitsubishi Motors Norge
    Østre Aker vei 62
    0581 Oslo
    Norway