Gå videre til innhold
Den nye generasjonen Mitsubishi ASX
Den nye generasjonen Mitsubishi ASX

Pressemelding -

MITSUBISHI MOTORS BYGGER FOR FREMTIDEN: NYE GENERASJONEN ASX


  • Mitsubishi Motors nye generasjon ASX B-SUV bygger på suksessen til den forrige modellen, og bringer et nytt nivå av teknologi og personalisering til modellutvalget.
  • Den nye generasjonen Mitsubishi ASX integrerer en hel serie av ADAS-teknologier for å forbedre kjøretøysikkerheten og bekvemmelighet.
  • Effektivitet og ytelse leveres av moderne drivlinjeteknologi, med et utvalg som inkluderer Plug-in Hybrid (PHEV), Hybrid (HEV) og Mild Hybrid alternativer.
  • Den nye generasjonen ASX har fem års fabrikkgaranti, noe som bekrefter merkevarens forpliktelse til å levere kjøretøyer av beste kvalitet til kundene.
  • Introduksjonen av den nye generasjonen ASX er begynnelsen på et spennende 2023 for Mitsubishi Motors i Europa, som også vil se lanseringen av helt nye COLT til høsten.

Malaga / Amsterdam, 23. Januar 2023 - Mitsubishi Motors Europe introduserer den nye generasjonen ASX til markedet i en spennende tid for merket. Den nye generasjonen ASX slutter seg til Mitsubishi Motors europeiske line-up, sammen med Space Star og Eclipse Cross PHEV SUV, og kommer på markedet etter hvert som selskapet utvider modellutvalget.

Den nye generasjonen ASX vil være i utstillingslokaler fra mars, og til høsten får den selskap av den helt nye COLT.

Plassert midt i B-SUV-segmentet, er den nye ASX ("Active Sports X-over") utviklet spesielt for det europeiske markedet, og overtar stafettpinnen fra forrige generasjon ASX, som solgte nærmere 380 000 biler i Europa.

SUV-vekst og elektrifisering er de dominerende trendene i dagens europeiske marked. Europa er i forkant av nye standarder, og kundene krever mer av kjøretøyene de kjører, noe som gjør lanseringen av den nye generasjonen ASX tidsriktig og viktig for merket.

Den nye generasjonen ASX er basert på Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B-plattformen, og drar nytte av synergiene fra Alliansen, og bringer et bredt spekter av drivlinjealternativer, inkludert Plug-in Hybrid (PHEV), full Hybrid ( HEV), og Mild Hybrid, avanserte sikkerhetssystemer samt infotainment og digitalisering som dagens kunder etterspør. Den nye ASX vil bli produsert ved Renaults Valladolid-fabrikk i Spania.

Introduksjon
Den nye generasjonen ASX er sentral i forsterkningen av Mitsubishi Motors europeiske line-up. Det er et spennende skritt i merkevarens utvikling, som følger PHEV x SUV-formatet som Mitsubishi Motors var pioner innenfor, først med Outlander PHEV i D-SUV-segmentet, og deretter med Eclipse Cross PHEV i C-SUV-segmentet.

Nå med den nye generasjonen ASX går Mitsubishi Motors inn i kjernen av segmentet for høyvolum B-SUV-segmentet. Det er et nytt kapittel for Mitsubishi i Europa – og som en elektrifisert SUV er den nye ASX på linje med kjerneverdiene til merket.

“SUV-er har vært vår spesialitet i flere tiår; deres allsidighet betyr at de leverer alt kundene trenger. Den nye generasjonen ASX bygger ikke bare på merkevarens historie, men også suksessen til forgjengeren, og leverer nye innovasjoner pakket i et kompakt SUV-format”, sier Frank Krol, President & CEO i Mitsubishi Motors Europe. "Den drar nytte av et komplett utvalg av drivlinjer, inkludert avansert hybridteknologi, høyt utstyrsnivå og de nyeste avanserte førerassistentsystemene og infotainment, støttet av Mitsubishi Motors femårige fabrikkgaranti."

Den nye generasjonen ASX henter trekk fra Dynamic Shield-designet i fronten. Denne designfilosofien videreføres langs siden og bakover med et nytt ASX-modellogo design og Mitsubishi-logo over bakluken.

Interiøret understreker designet, og integrerer sømløst den digitale opplevelsen kundene forventer av moderne biler, inkludert et høyt digitaliseringsnivå i kupeen. For å møte dette behovet inkluderer den nye generasjonen ASX Apple CarPlay® og Android Auto™, Smartphone-link Display Audio (SDA) i enten 7" liggende eller 9,3" stående format, samt Digital Driver Display og BOSE® Premium lydsystem på topputstyrte modeller.

Legg til dette en rekke avanserte sikkerhetssystemer, inkludert foroverkollisjonsdempende system med fotgjengergjenkjenning, avstandsvarsling, filskiftevarsling, kjørefeltassistent, trafikkskiltgjenkjenning, cruisekontroll, parkeringssensorer og ryggekamera, og ASX er et meget trygt kjøretøy.

Tillegget av MI-PILOT-teknologi, som kontrollerer akselerasjon, bremser og styring bidrar til å redusere belastningen ved langdistansekjøring på motorveier og ved køkjøring.

Og for kunder som ønsker å tilpasse kjøretøyene sine utover enkle fargevalg, har den nye generasjonen ASX et bredt utvalg av tilbehør for å gjøre B-SUVen enda mer tilpasset sitt behov.

Design
Den nye generasjonen ASXs eksteriørdesign er utviklet for å gjøre B-SUV-en særegen og fremtredende på veien. Den er bygget på en estetikk av styrke, dynamikk, robusthet og et sportslig utseende.

På forsiden av Mitsubishi Motors ASX kommuniserer trekkene fra Dynamic Shield kjøretøyets egenskaper samtidig som den fremhever den ikoniske logoen med tre diamanter og er innrammet av LED-kjørelysene. Innenfor frontdesignet reflekterer grillelementene ASXs designfilosofi på tvers av de fire tilgjengelige utstyrsvariantene*: INFORM, INVITE, INTENSE OG INSTYLE.

*spesifikasjoner og utstyrsnivåer kan variere fra marked til marked.

Bilens sideprofil med brede, høye skuldre gir ASX en smidig og sporty holdning. I tillegg gir valget mellom 17" eller 18" hjul den nye ASX et kraftfullt uttrykk. Baksiden utfyller det sportslige designet.

Den bakre estetikken utfyller den sportslige allsidigheten til designet. Lysene har en særegen stil, og som med frontlykten, full-LED. Det nydesignede ASX emblemet og den skulpturerte Mitsubishi logoen over bakluken, fremhever at dette er den nye generasjonen ASX.

Den nye ASX kommer med et utvalg av seks farger: metallic Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey og solid Charcoal Blue. Og i utstyrsnivåene INTENSE+ og INSTYLE kan metallic Onyx Black-tak også velges som gir et særeget tofarget utrykk.

Det praktiske ved en SUV er umiddelbart tydelig; inn- og utstigning er lettere på grunn av det høye innstegs- og sitteposisjon som SUV-eiere setter pris på. Innvendig er et utvalg av stoff- og skinnalternativer tilgjengelig avhengig av utstyrsnivået som er valgt, mens oppvarmede seter og et oppvarmet ratt sørger for komfort i vintermånedene.

Bak i bilen gir et lengdejusterbart baksete komfort for passasjerene, men gir også økt allsidighet; benken kan skyves 16 cm fremover, noe som gir enda mer plass – ekstra oppbevaring inne i bagasjerommet eller økt benplass. Det tilsvarer ytterligere 114 liter (VDA) lastekapasitet på toppen av standard 442 liter (VDA). Og det er standard på alle utstyrsnivåer.

Infotainment og digitalisering
Nye ASX har nøkkelfritt betjeningssystem som standard på alle modeller unntatt innstegsmodellene. Når sjåføren nærmer seg innenfor omtrent en meter fra kjøretøyet, oppdager systemet nøkkel og låser opp dørene automatisk. På samme måte, når du går ut av kjøretøyet – så snart nøkkelen passerer forbi en radius på én meter fra bilen og ikke lenger kan nås, låser systemet automatisk dørene.

Den sentralt monterte Smartphone-link Display Audio (SDA) fungerer som hovedgrensesnittet mellom føreren og kjøretøysystemene og infotainment. SDA kommer i 7" liggende og 9,3" stående formater med trådløs smarttelefontilkobling (Apple CarPlay® og Android Auto™) som standard, med toppmodellen som også har BOSE® Premium lydsystem.

Og i en verden hvor stemmeassistenter har blitt en del av hverdagen, gir et enkelt trykk på knappen på rattet tilgang til stemmegjenkjenningssystem, som lar sjåføren kontrollere multimediesystemet eller telefonen uten å fjerne hendene fra rattet. Videre kan både Apples Siri ® og Google Assistant aktiveres når smarttelefonen er koblet til bilen.

Og uansett hvilken smartenhet kunder har, kan de enten lades ved hjelp av USB-portene eller trådløst (utstyrsnivå Instyle eller som tilbehør), ganske enkelt ved å plassere dem på toppen av det induktive laderområdet.

Bak rattet tilbyr Digital Driver Display-instrumentet en rekke innstillingsmuligheter, noe som gjør opplevelsen mer personlig for den enkelte og lar dem se informasjonen som er viktigst for dem.

Det er også personaliseringsmuligheter for digitalt førerdisplay. Tre nivåer av førerdisplay er tilgjengelig på den nye ASX, fra den analoge som integrerer en 4,2" skjerm, til det konfigurerbare digitale displayet på mellomnivå med 7" skjerm, til den fullt personaliserbare 10" digitale førerdisplay som også speiler navigasjonsinstruksjoner.

Sikkerhet og teknologi
ASX er utstyrt med et komplett utvalg av standard passive sikkerhetsfunksjoner, inkludert fører- og passasjerfront- og sidekollisjonsputer, to gardinkollisjonsputer på hver side; sikkerhetsbelter med forstrammere og belastningsbegrensere, anti-whiplash hodestøtter, ISOFix barnesete forankringspunkter.

Fotgjengerbeskyttelsen er forbedret på grunn av standard Forward Collision Mitigation-systemet (FCM), mens panseret, frontstøtfangeren, frontlyktene og nedre frontrute er spesialtilpasset for å redusere sannsynligheten for skader.

FCM-teknologien er en del av den nye generasjonen ASXs komplette serie med aktive sikkerhetssystemer som gir maksimal sikkerhet og trygghet.

Den nye ASX har også en komplett serie av ADAS-funksjoner (Advanced Driver Assistance System) for maksimal sikkerhet og trygghet.

Standard på alle modeller: Forward Collision Mitigation-system med fotgjengergjenkjenning, avstandsvarsling, filskiftevarsling, kjørefeltassistent, trafikkskiltgjenkjenning, cruisekontroll, parkeringssensorer og ryggekamera.

Tilgjengelig på høyere utstyrsversjoner: Blindsonevarsling, kjørefeltsentreringsassistent, fartsgrensesassistent, adaptiv cruisekontroll (med Stop & Go) og automatisk fjernlys.

ADAS-systemene bruker en blanding av ultralydsensorer, radar- og kamerateknologi for å bygge et bilde av kjøretøyets omgivelser, hjelpe det med å unngå hindringer, advare sjåføren eller iverksette tiltak for å dempe eller forhindre at hendelser oppstår.

Tilgjengelig på toppmodeller av HEV- og PHEV-versjoner er MI-PILOT-systemet (Mitsubishi Intelligent - PILOT), som kombinerer Adaptiv Cruise Control (ACC) og Lane Centering Assist (LCA).

Ved hjelp av kameraer og radar kontrollerer MI-PILOT akselerasjon, bremser og styring for å bidra til å ta belastningen av langdistansekjøring på motorveier og gjentatt køkjøring.

På toppen av alle disse systemene er eCall-funksjonen, så hvis et uhell skjer, er hjelpen bare et knappetrykk unna.

Drivlinjer og chassis
Den nye generasjonen ASX har et bredt spekter av avanserte og elektrifiserte drivlinjer – fra lave utslipp og drivstofføkonomi til ytelse.

1,0L MPI-T
Inngangsmotoren er en innovativ tresylindret 1,0-liters turboladet bensinmotor, tilgjengelig i kombinasjon med 6-trinns manuell girkasse.

1,3L DI-T (Mild Hybrid)
For de kundene som trenger mer ytelse, er en 1,3-liters turbo med direkte innsprøytning sammenkoblet med et Mild Hybrid-system som inkluderer en beltedrevet startgenerator kombinert med et 12V litium-ion-batteri, som muliggjør energigjenvinning under både retardasjons- og bremsefaser, og elektrisk dreiemomentassistanse. Kundene kan velge mellom en 6-trinns manuell girkasse og en 7-trinns dobbelclutch automatisk girkasse (7DCT).

Full hybrid
Den nye generasjonen ASX vil være den første Mitsubishi-modellen i Europa med en full hybrid (HEV) drivlinje: en kombinasjon av en 1,6-liters bensinenhet med to elektriske motorer og en automatisk multi-modus girkasse.

Plug-in hybrid
Toppen av serien vil være Plug-in Hybrid (PHEV) versjonen. PHEV-systemet, en 1,6-liters bensinmotor sammen med to elektriske motorer og 10,5 kWh batteri. Den nye generasjonen Mitsubishi ASX følger derfor i PHEV og SUV-fotsporene til Outlander PHEV og Eclipse Cross PHEV. Kombinasjonen av forbrenning og elektrisk teknologi presenterer en helt annen tilnærming til kjøring, med muligheten til å bytte mellom strømkilder for å maksimere effektivitet og bekvemmelighet. Den nye generasjonen Mitsubishi Motors ASXs omfattende batteripakke gir den muligheten til å reise opptil 62 km på kun elektrisk kraft mens du kjører i byen. Og takket være lademulighetene kan den etterfylles på så lite som 3 timer. Og for ekstra bekvemmelighet, lades opp ved hjelp av en husholdningskontakt, og maksimerer allsidigheten.

Basert på den offisielle WLTP-testsyklusen slipper plug-in-varianten bare ut 30*g/km CO2 og klarer drivstoffeffektivitetstall på 1,3* liter/100 km, alt mens den fortsatt leverer 117kW.

Til det norske markedet vil det kun være PHEV som leveres.

Den nye generasjonens Multi-Sense-system styres via SDA, noe som gjør det mulig for sjåføren å tilpasse styreresponsen, dynamisk chassiskontroll og levering av trekkraft.

Tre kjøremoduser kan velges:

  • ECO*: maksimal effektivitet.
  • PURE**: for kun elektrisk kjøring.
  • SPORT: maksimal kraft og justerer den dynamiske chassiskontrollen og innstillinger for styrerespons for økt kjøreglede.
  • MY SENSE: gjør det mulig for sjåføren å tilpasse kjøreopplevelsen så vel som interiøret ambient belysning, fra et utvalg av åtte LED-lysfarger.

*ICE, Mild Hybrid og HEV-versjoner.
** PHEV-versjoner.

Avhengig av kjøremodusen valgt via Multi-Sense-systemet, leser funksjonen Dynamic Chassis Control kurvesituasjonen og kan om nødvendig bremse hvert hjul individuelt for å bidra til å forbedre veigrepet og styre trygt gjennom svingen.

Dette er en teknologi som tilbyr et symbiotisk forhold mellom sjåføren og kjøretøyet, som hjelper og som alltid bevarer kjøregleden kundene forventer, uansett hvor turen går.

ASXs kjøreegenskaper er designet for å tilby den komfort og forutsigbarheten sjåfører ønsker for å gjøre kjøreturen så god som mulig.

Til grunn for dette er kjøretøyets MacPherson-hjuloppheng foran og en torsjonsbjelke med programmert avstivning bak, innstilt for å gi en uanstrengt kjøretur uansett underlag. Kombinert med den elektriske servostyringen med variabel assistanse, holder den nye generasjonen ASX et høyt nivå av kjøreegenskaper og raffinement.

Bremsesystemet er tilsvarende satt opp noe som gjør ASX både kontrollert og inspirerende. Kjøretøyet har en kombinasjon av 280 mm ventilerte skiver foran (296 mm på hybriden) og 9" trommelbremser bak, plug-in hybrid-modellene bruker 296 mm foran og bak 290 mm skiver.

Dette er assistert av det elektroniske bremsekraftssystemet som bidrar til å øke både bremsefølelse og bremsekraft.

Tilbehør
Nye ASX-kunder vil kunne velge fra et komplett utvalg av tilbehør og spesialdesignede tilbehørspakker, slik at de kan tilpasse sin nye generasjon ASX spesifikt til deres behov.

Så enten det er styling, komfort og sikkerhet eller transport og fritid, finnes det en pakke med tilbehør tilgjengelig for alle behov.

Utvalget for styling inkluderer blant annet stigtrinn, sidespeildeksel, opplyst terskellist, sportspedaler og induktiv lader. Blant alternativene for komfort og sikkerhet er bagasjerombeskyttelse, skvettlapper og skillegitter. I transport- og fritidsalternativene kan kundene velge hengerfeste, takboks, sykkelstativ og en multifunksjonsholder for nakkestøtten.

Mitsubishi Motors Service Commitment
Som med alle Mitsubishi Motors kjøretøyer som selges i Europa, kommer den nye generasjonen ASX med Mitsubishi Motors Service Commitment, som gir trygghet for kundene.

ASXen, i likhet med andre kjøretøyer i serien, drar nytte av:

• 5-års/100 000 km fabrikkgaranti
• 12 års garanti mot gjennomrusting
• 8-års/160 000 km fremdriftsbatterigaranti
• 8-års/160 000 km batterikapasitetsgaranti
• 5-års veihjelp (Mitsubishi Assistance Package)

*Utslipps- og forbrukstall kan variere per utstyrsnivå og marked.




Emner

Kategorier


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway