Gå videre til innhold
Ny generasjon av Mitsubishi ASX
Ny generasjon av Mitsubishi ASX

Pressemelding -

MITSUBISHI MED NY GENERASJON AV ASX: GODT UTVALG AV ELEKTRIFISERTE OG ICE DRIVLINJER

Amstelveen, 09:00 CET, tirsdag 7. juni 2022

  • Mitsubishi kommer med Ny ASX med fem bensinkombinasjoner og elektrifiserte drivlinjer utviklet for Europa.
  • Det blir et bredt utvalg av motorer med lavt drivstofforbruk og CO2-utslipp i henhold til kundens krav.
  • Den nye generasjon Mitsubishi ASX vil bli avduket i september 2022, og kommer i salg våren 2023.

Mitsubishi Motors Europe bekrefter i dag drivlinjealternativene for den nye generasjonen ASX. Modellen er utviklet spesielt for det europeiske markedet. Med et godt utvalg av avanserte drivverkalternativer vil den kunne dekke de ulike behovene til europeiske kunder – med lave utslipp og drivstofføkonomi og god ytelse.


Innstegsmotoren er en innovativ 1,0 liters turboladet bensinmotor som er tilgjengelig med 6-trinns manuell girkasse.

For de kundene som trenger mer ytelse er en 1,3 liters turbomotor med direkteinnsprøytning tilgjengelig med en 6-trinns manuell girkasse og en 7-trinns dobbelclutch automatisk girkasse (7DCT).

Den nye generasjonen ASX vil være den første Mitsubishi-modellen som lanseres i Europa med en full hybrid (HEV) drivlinje: kombinerer en 1,6 liters bensinenhet med to elektriske motorer og en automatisk girkasse.

Toppmodellen i serien vil være Plug-in Hybrid (PHEV) versjonen. PHEV-systemet, en 1.6 liters bensinmotor sammen med to elektriske motorer og 10.5 kWh batteri, er unikt for Alliansen i BSUV-segmentet, den nye generasjonen Mitsubishi ASX følger derfor i PHEV&SUV-fotsporene til Outlander PHEV og Eclipse Cross PHEV.

Alle drivlinjer vil være tilgjengelige fra lansering våren 2023, utvalg kan variere fra marked til marked.

1,0L MPI-T: 3-sylindret turboladet flerpunktsinjeksjons bensin:

  • 6-trinns manuell girkasse. Effekt: 91 hk. CO2: 132-136g/km.

1,3L DI-T: 4-sylindret turboladet bensin med retningsinnsprøytning:

  • 6-trinns manuell girkasse: Effekt: 140hk. CO2: 130-134g/km.
  • 7-trinns dobbeltclutch girkasse (7DCT): Effekt: 158hk. CO2: 131-137g/km.

1,6L Hybrid (HEV): 1,6 liters bensinmotor med to elektriske motorer og et 1,3 kWh batteri kombinert med automatisk, multi-modus girkasse

Effekt (motor): 145hk. CO2: 107-113g/km.

1,6L Plug-in Hybrid (PHEV): to elektriske motorer og 10,5 kW/t batteri, kombinert med en 1,6 liters bensinmotor og automatisk multi-modus girkasse

Effekt (motor): 160hk. CO2: 30-31g/km.

MERK: Effekt- og CO2-verdier er målt i henhold til WLTP, er veiledende og underlagt homologering.

Den nye ASX vil være basert på Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B-plattformen, og produsert ved Renaults Valladollid-anlegg i Spania.

Frank Krol, President & CEO of Mitsubishi Motors Europe kommenterte:
«Den nye generasjonen ASX er et svært konkurransedyktig produkt med en rekke meget konkurransedyktige drivlinjer. Kundekravene i det europeiske BSUV-segmentet er vanligvis forskjellige, så det er viktig at produkttilbudet vårt er like mangfoldig for å møte kundenes behov direkte. Med en allsidig SUV, og et utvalg inkludert de nyeste bensin-, hybrid- og plug-in hybrid-drivlinjene, er vi sikre på at den nye ASX vil gjøre akkurat det.»







Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway