Gå videre til innhold
Helt nye Mitsubishi COLT
Helt nye Mitsubishi COLT

Pressemelding -

HELT NYE MITSUBISHI COLT AVDUKES 8. JUNI

  • Mitsubishi Motors returnerer til det europeiske B-segmentet med helt nye COLT.
  • Etter lanseringen av den nye ASX i mars, vender COLT tilbake til det europeiske B-segmentet, og bygger videre på suksessen til tidligere generasjoner.
  • Helt nye COLT er utviklet for det europeiske markedet og vil være utstyrt med den nyeste teknologien og drivlinjer, inkludert hybrid (HEV).

Amstelveen, 4. april 2023 - Mitsubishi Motors Europe bekrefter i dag lansering av den helt nye COLT, som vil bli avduket 8. juni og kommer for salg i Europa til høsten. COLT er utviklet for det europeiske markedet og vil ha avansert teknologi. Sammen med den nye B-SUVen ASX vil COLT bli et tilskudd som gjør merkets sortiment i det europeiske B-segmentet komplett.

Navnet COLT ble introdusert for første gang på 1960-tallet, og har siden den gang blitt brukt over hele verden. COLT er også et av Mitsubishi Motors' mest kjente modellnavn, spesielt i Europa. Mellom 2004 og 2014 har den siste generasjonen solgt over 400 000* biler i regionen.

"Den nye COLT vil være den andre helt nye modellen som lanseres i år for Mitsubishi Motors etter den nye ASX, og produktoffensiven vil fortsette neste år med ankomsten av den nye Outlander PHEV", sa Frank Krol, President & CEO i Mitsubishi Motors Europe, "Jeg er glad for å bringe Mitsubishi Motors tilbake til det europeiske B-segmentet og tilby våre kunder en svært konkurransedyktig ny modell som er COLT-navnet verdig ".

Den helt nye Mitsubishi COLT har en rekke drivlinjer som dekker behovene til et europeisk segment der bensin- og hybriddrivlinjer (HEV) står for omtrent 80 % av salget av nye biler**.

Innstegsmotoren er en innovativ tresylindret 1,0-liters bensinenhet som utvikler 49kW***, koblet til en fem-trinns manuell girkasse. For kunder som ønsker mer ytelse, er COLT tilgjengelig med en tresylindret, 1,0-liters, 67kW*** bensinturbomotor, med sekstrinns manuell girkasse. Toppmodellen er den effektive hybrid-drivlinjen (HEV), som kombinerer en 1,6-liters bensinmotor med to elektriske motorer og en automatisk multi-modus girkasse, som genererer en effekt på 105 kW***.

Alle drivlinjer vil være tilgjengelige ved lansering høsten 2023.

• 1,0L MPI***: 3-sylindret multipunktsinjeksjons bensinmotor med femtrinns manuell girkasse. Effekt: 49kW. CO2: 119-122g/km.

• 1,0L MPI-T***: 3-sylindret multipunktsinjeksjons turbo bensinmotor med sekstrinns manuell girkasse. Effekt: 67kW. CO2: 118-121g/km.

• 1.6L Hybrid (HEV)***: 1,6-liters bensinmotor med to elektriske motorer og et 1,2 kWh batteri kombinert med automatisk multi-modus girkasse. Effekt (kombinert): 105kW. CO2: 95-101g/km.

Den helt nye Mitsubishi COLT er basert på Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B-plattformen og har det siste innen passive og aktive sikkerhetssystemer som gjør kjøringen både tryggere og mer komfortabel.

Innvendig i COLT integreres en rekke teknologier, slik at føreren kan tilpasse kjøreopplevelsen og samtidig være tilkoblet til det avanserte infotainmentsystemet.

Den helt nye COLT vil bli produsert på Renaults Bursa-fabrikk i Tyrkia og kommer for salg fra høsten 2023 i en rekke europeiske markeder.

* COLT detaljsalg Europa, 2004-2014: 403 957 biler.
** detaljsalg EU18/CY2022
*** line-up kan variere fra marked til marked, ytelsestall er veiledende og underlagt homologering.

Emner


Om MITSUBISHI MOTORS

Mitsubishi Motors Corporation er en global bilprodusent med hovedkontor i Tokyo, Japan, som har et konkurransefortrinn med biltypene SUV, plug-in hybrid, elbil og pickup. Siden Mitsubishi-gruppen produserte sin første bil for over hundre år siden har vi demonstrert våre ambisjoner og innovasjoner gjennom nye bilmodeller, og ved å være først ute med nyskapende teknologi. Mitsubishi Motors merkevare appellerer til alle bilkjøpere som ønsker å utfordre det bestående og omfavne endring. I samsvar med denne tankegangen introduserte Mitsubishi Motors sin nye merkevarestrategi i 2017. Slagordet “Drive your Ambition”– fanger opp kombinasjonen av en personlig indre motivasjon og fremtidsrettet holdning, og den uttrykker dermed samspillet mellom merkevaren og dens kunder. Mitsubishi Motors forplikter seg til å investere i innovative og nye teknologier, attraktivt design og produktutvikling for å svare på etterspørselen etter spennende nye bilmodeller til kunder over hele verden. 

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway