Gå videre til innhold
Helt nye Mitsubishi Eclipse Cross
Helt nye Mitsubishi Eclipse Cross

Pressemelding -

Verdenspremiere på Mitsubishi Eclipse Cross

Under den 87ende bilutstillingen i Genève fra 7-19. mars introduseres Mitsubishi Eclipse Cross, en helt ny kompakt-SUV. Eclipse Cross er en globalt strategisk modell som først introduseres i Europa mot årets slutt, så på hjemmemarkedet i Japan, videre Nord-Amerika, Australia og andre regioner.

Nye Eclipse Cross går inn i rekken av SUVer sammen med velkjente suksessmodeller som ASX og Outlander, samt den ladbare hybridbilen Outlander PHEV som i fjor ble Norges nest mest solgte ladbare bil. Eclipse Cross har tydelig dynamisk design og formet som en coupé-type SUV.

Utstyrseksempler

Eclipse Cross tilbyr Smartphone Link Display Audio system, en trykkfølsom kontrollplate i senterkonsollen og Head Up Display som gir føreren enklere og sikrere tilgang til informasjon. Smartphone Link Display Audio støtter Apple CarPlay* og iPhone*. Føreren kommuniserer med Siri* eller kan benytte en trykkfølsom skjerm for å få tilgang til kartverk og navigasjon, ringe eller ta imot samtaler, sende tekstmeldinger og lytte til musikk som ligger lagret på egen smarttelefon. Smartphone Link Display støtter også Android Auto** som tilbyr stemmestyring av Google Maps**, Google Play** musikk og andre applikasjoner.

Head-up displayet øker sikkerheten fordi fører får presentert data fra aktive sikkerhetssystemer og annen nødvendig informasjon med mindre bevegelser av øyet.

*Apple CarPlay, iPhone og Siri er varemerker registrert i USA og andre land av Apple Inc.

**Android Auto, Google Maps og Google Play er varemerker eller registrerte varemerker av Google Inc.

4WD teknologi

Eclipse Cross leveres med et elektronisk kontrollert system for firehjulsdrift. Systemet mater moment til bakhjulene etter kjøresituasjon og føreforhold for optimal chassiskontroll, sikkerhet og kjøreglede. MMC sitt Super All-Wheel Control (S-AWC) system innebærer Active Yaw Control*** (AYC), krengningskontroll på norsk. Hjulopphengene er tilpasset den økte stivheten i chassiset for presise kjøreegenskaper og ekstra høy stabilitet.

*** Active Yaw Control systemet styrer kreftene fra motoren ut til hvert bakhjul, samt nedbremsing av hjul for å understøtte førers vilje, med informasjon fra rattutslag, krengningsvinkel, gasspådrag, brems og hvert hjuls nøyaktige hastighet. Det gir en mer forutsigbar kjøring under for eksempel gjennom en sving i høy hastighet hvor det er ulik friksjon.

Motorisering

Eclipse Cross kommer med to motorvalg som står i stil med både navnet, designet, S-AWC og avanserte hjuloppheng. Først en 1,5 liters direkte innsprøytet turboladet bensinmotor som passer perfekt med en helt ny 8-trinns programmert CVT girkasse. CVT girkassen tillater også manuell giring via hendler av magnesium bak rattet. Det andre motoralternativet er en 2,2 liter commonrail turboladet dieselmotor spesielt tilpasset Eclipse Cross og girkassen er en helt ny 8-trinns automat. Sistnevnte også med girhendler på hver side av rattet.

Eclipse Cross dimensjoner

Lengde x bredde x høyde(mm)4405 x 1805 x 1685
Akselavstand(mm)2670
Sporvidde foran/bak(mm)1545/1545
Motor og girkasser1,5l. direkteinnsprøytet bensinturbo/ 8-trinns CVT
2,2l. turbodiesel/ 8-trinns automat
4WD systemElektronisk kontrollert 4WD (S-AWC)

Mitsubishi Motors vil vise følgende under Genève Motor Show 2017

ModellAntall underAntall underKommentar
pressedagerpublikumsdagene
Eclipse Cross33Verdenspremiere,showmodell
Mitsubishi eX Concept11Konseptbil, showmodell
ASX11
Outlander11
Outlander PHEV11
i-MiEV1
Space Star1
Lancer Sportback1
Pajero1
L2001

Vi er på plass både før, under og etter pressekonferansen 7. mars kl. 11.15 i hall 2.

Flere bilder blir da gjort tilgjengelig på vår presseside - mynewsdesk.com/no/mitsubishi

Emner

Kategorier


Mitsubishi Motors Co

Mitsubishi har et landsdekkende forhandlernett med 63 salg- og servicebedrifter og 5 serviceverksteder som hver dag står på for skape enda flere fornøyde Mitsubishi bileiere. Selskapet har vært importør av Mitsubishi siden 1975. Kjerneverdiene til Mitsubishi i Norge er kvalitet, value for money, 4WD/fremkommelighet og miljøbevissthet.

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Relatert innhold

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway