Gå videre til innhold
Mitsubishi Ground Tourer Concept
Mitsubishi Ground Tourer Concept

Pressemelding -

2016 Paris Motor Show – Mitsubishi GT-PHEV Concept

Etter å ha vist "Concept XR PHEV-II" på Geneve Motor Show i 2015 og "eX Concept» samme år på Tokyo Motor Show, fortsetter Mitsubishi Motors nå å vise sine planer for fremtidens SUV-modeller. Til høsten, under Paris Motor Show blir det verdenspremiere på den helt nye «Ground Tourer Concept», en eksklusiv SUV-coupé.

GT-PHEV Concept er den tredje konseptbilen som bekrefter Mitsubishi sine visjoner og ønsker fremover innen design, form og funksjon. «Dynamic Shield» fronten som først ble vist i 2014 utvikles videre med dette konseptet. GT står for Ground Tourer og man kan bare se for seg hvordan den kjører uanstrengt gjennom terreng eller cruiser av gårde langs motorvei mens fører og passasjerer nyter en svært komfortabel reise.

Med doble 5-ekers store lettmetallfelger som pakkes inn i dobbeltkantede hjulhus gir bilen et solid inntrykk.

Innvendig legges det vekt på raffinert Japansk håndverk og intuitiv ergonomi. Et innovativt nytt horisontalt dashbord som gir panoramautsikt og bred, åpen innvendig plass. Et lavt midtstilt instrumentpanel med intelligent display gir fører nyttig og relevant informasjon om drivverk og annen grunnleggende informasjon. Displayet kan endres til navigasjon og gi nyttig informasjon om seerverdigheter underveis eller ved ankomststed.

Helt nytt ladbar hybrid system (plug-in hybrid electric vehicle – PHEV)

Mitsubishi GT-PHEV Concept bruker et helt nytt ladbart hybridsystem spesielt utviklet for en høykvalitets allround SUV.

Basert på suksessformelen fra dagens Outlander PHEV, det vil si med basis i en elbilplattform (i stedet for en elmotor plassert i en bil som allerede har bensin- eller dieselmotor) så inkluderes:

  • En 25 kWh høytetthets, nestegenerasjons høykapasitets batteripakke montert under gulvet.
  • Et tremotors system, kompakte motorer med høy ytelse og effekt med integrerte silisiumkarbid frekvensomformere, en foran og to bak. Dette utvider fartsregisteret når bilen kjøres med elektriske motorer alene.
  • En 2,5 liters bensinmotor konstruert for hybrid formål. I seriehybridmodus, når den fungerer som en batterilader, går den med høy termisk effektivitet. Med sitt slagvolum er motoren optimalisert til bruk i parallellhybridmodus med en to-girs overføring foran (høy- og lavgir), her får du både god utnyttelse av energi og rask akselerasjon.
  • Effektivitet ellers besørges av strukturell rasjonalisering og vektreduksjon, lavere luftmotstand med bruk av automatisk lukking av åpninger i grillen og fartssensitivt adaptivt hjuloppheng som styrer bakkeklaringen, med mer.

120 km elektrisk rekkevidde

Som et resultat beregnes elektrisk rekkevidde til 120 km og total kjørelengde til over 1200 km med full tank og full batteripakke. CO2-utslippet vil være ultralave 26 g/km.

4WD system og høye ytelser

Konseptbilen har et svært avansert 4WD-system som blant annet består av en elmotor foran på 90 kW (122 HK) og en elmotor hver til bakhjulene på 45 kW+45 kW (61+61HK). 244 elektriske hestekrefter.

4WD-drivlinjen ellers består av en rekke systemer under betegnelsen Super All-Wheel Control (S-AWC). En aktiv frontdifferensial (AFD) kjent fra Lancer Evolution X som kontrollerer momentsplitten mellom forhjulene, elektrisk vridningskontroll (Active Yaw Control – AYC) bak og Aktiv Stabilitetskontroll (ASC). S-AWC er Mitsubishi Motors ypperste systemer innen chassiskontroll, være seg forhold under akselerasjon, svingkjøring og brems.

Oppkoblet

Informasjon fra telekommunikasjon, sensorer i bilen og kameraer gir kjøreglede og en enklere hverdag. Når fører setter seg i bilen og taster inn ønsket adresse hentes en rekke data inn i navigasjonssystemet; vær, temperatur, topografi, vei- og føreforhold frem til destinasjon. Basert på dette kan optimalisering av energiressurser planlegges for økt drivstofføkonomi.

Kontakt:

Rune Gjerstad/ Administrerende Direktør – MMC Norge AS +47 2337 6100 / 924 02905 rune.gjerstad@mitsubishi-motors.no

Vegard Werner/ Produktsjef – MMC Norge AS +47 2337 6100 / 928 25259vegard.werner@mitsubishi-motors.no

Emner


Mitsubishi Motors Co

Mitsubishi har et landsdekkende forhandlernett med 62 salg- og servicebedrifter og 5 serviceverksteder som hver dag står på for skape enda flere fornøyde Mitsubishi bileiere. Selskapet har vært importør av Mitsubishi siden 1975. Kjerneverdiene til Mitsubishi i Norge er kvalitet, value for money, 4WD/fremkommelighet og miljøbevissthet.

Kontakter

Christian R. Schmidt

Christian R. Schmidt

Pressekontakt Administrerende direktør PR & kommunikasjon

Velkommen til Mitsubishi Motors Norge!

Mitsubishi i Norge er kjent for sine kjerneverdier kvalitet, 4WD/fremkommelighet, mer for pengene og at vi er miljøbevisste. Mitsubishi er pålitelige kvalitetsbiler som gir deg gode opplevelser, uansett hvor du er på vei.

Mitsubishi Motors Norge
Østre Aker vei 62
0581 Oslo
Norway